لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

همه چیز درباره ارده و خواص آن

ارده


.ارده نوعی ماده غذایی است که از کوبیده شدن کنجد، حاصل می شود معمولا ارده را به عنوان یک غذای کامل برای وعده صبحانه میل می‌کنند.

ارده، ماده غذایی صد در صد خالص و طبیعی بوده و ازهرگونه مواد شیمیایی و افزودنی به دور است. تنها ماده اصلی بکار رفته در ارده، دانه های کنجد است به این صورت که کنجد نرم را کوبیده و بدون آنکه روغنش را جدا کرده باشند، از آن شیره‌ای بنام ارده تولید می‌شود.

ارده در صنایع غذایی به عنوان غذایی کامل و غنی از خاصیت غذایی سودمند، شناخته شده است اغلب افراد با حلوارده به خوبی آشنا هستند اما معمولا اطلاعات کافی درباره ارده و خواص کنجد ندارند
 
همانطور که از پیش گفته شد، ارده از کنجد حاصل شده و بایستی در ابتدا به خواص کنجد اشاره‌ای مختصر داشته باشیم:

کنجد در مناطقی از ایران مانند خوزستان، بلوچستان، اصفهان و یزد به بار می آید. کنجد دارای خواص بسیار متنوع و سودمندی است .که یک به یک به شرح ویژگی‌های آن می‌پردازیم

ارده به دو روش میتواند مصرف شود: یک روش به این صورت است که ارده را به تنهایی و به صورت خالص مصرف شود بدون هیچ گونه افزودنی و اما روش دیگر این است که ارده همراه با شیرین کننده ای مانند عسل؛ شیره انگور و .... مصرف کرد . معمولا ازده به دلیل طعم خاص و بدون مزه ای که دارد، به روش دوم مصرف میشود.  



فواید ارده محصولی از دانه های کنجد در یک نگاه اجمالی

1- به دلیل خاصیت گرم کنجد، مصرف آن برای افراد سرد مزاج بسیار توصیه شده است
2- فراورده ای جهت کاهش کلسترول خون
3- فراورده‌ای جهت بهبود کم خونی
4- فراورده‌ای جهت جلوگیری از پوکی استخوان، استحکام مفاصل، استخوان و دندان‌ها
5- فراورده‌ای جهت جلوگیری از بیماری‌های قلبی
6- فراورده‌ای جهت تامین مواد معدنی و مورد نیاز بدن ازجمله، کلسیم، آهن، روی، مس، منیزیم، فسفر
7- فراورده‌ای جهت تقویت قوای حافظه
8- فرورده‌ای جهت درمان بیماری‌های رحم
9- فراورده ای جهت درمان التهاب و دردهای عضلانی بصورت موضعی
10- فرورده ای جهت بهبود کبد چرب و ناراحتی‌های کلیوی
11- فراورده ای ضروری ویژه خانم‌های باردار
12-فراورده ای جهت درمان ناراحتی‌های گوارشی
13-فراورده ای جهت درمان سیستم ایمنی بدن و افراد ناتوان
14- فراورده ای انرژی بخش موثر در انجام فعالیت‌های روزانه



خواص شگفت انگیز کنجد

خواص غذایی ارده

ارده خاصیت گرما و انرژی بسیاری برای فرد داشته و از این جهت اغلب آن را در فصل زمستان استفاده می‌کنند 
توصیه می شود افرادی که لاغر هستند و تمایل بسیاری به چاق شدن دارند، از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند .
همچنین ارده در تقویت قوای جنسی بسیار موثر بوده و بدین جهت علاوه بر خاصیت غذایی، خاصیت درمانی را نیز شامل می‌شود.
ارده را به دلیل خاصیت انرژی‌زا میتوان در وعده‌های صبح صرف کرده و کودکان نیز می توانند در هنگام صبح بصورت وعده صبحانه حلواارده و یا ارده میل کنند و بدین‌ترتیب تا آخر روز از انرژی کافی برخوردار خواهند بود
همچنین مصرف ارده برای تقویت حافظه کودکان از سوی پزشکان و کارشناسان صنایع غذایی، به وفور سفارش شده است

در اینجا برخی از خواص درمانی ارده بیان شده است...



خواص درمانی ارده

اگر خواص ارده را از جهت طب سنتی بررسی کنیم، به نتایج سودمندی دست می‌یابیم.
ازنظر طب سنتی، ارده قابلیت برطرف ورم‌های عضلانی را داشته و حتی دمل‌ها را نیز از بین می‌برد.
خوردن ارده خالص باعث دیر هضمی و بی اشتهایی می‌شود، درنتیجه توصیه شده که آن را با عسل و سرکه مخلوط کرده و سپس صرف شود.
علاوه بر آن از نظر طب سنتی گفته شده که ارده به عنوان مسکن درد و جهت پماد مالیدنی بر موضع درد نیز بکار می‌رود.
استفاده از ارده، جهت درمان بیماری‌های رحم، کرختی، کاهش فشار خون بالا، بیماران فلج و ناتوان، یبوست، نرم شدن سینه، درمان کلسترول خون، درمان کم‌خونی، یبوست، جلوگیری از پوکی استخوان، برطرف کننده ورم مفاصل، جلوگیری از سرفه‌های شدید و بیماری هایی از این نظر نیز توصیه شده است.
ارده در جهت کاهش درد عضلانی، زخم های چرکی و مواردی از این نظر نیز استفاده می‌شود.
ترکیب کنجد و ارده و مصرف روزانه آن جهت درمان کبد و کلیه بسیار قابل توجه بوده و بدین جهت به بیمارانی که دچار کبد چرب و یا اختلالات کلیوی هستند، به وفور توصیه می‌شود.
همانطور که گفته شد جهت درمان درد استخوان و تسکین دردهای عضلانی، گرفتگی عضله، کمر درد، پا درد و در رفع بسیاری از بیماری ها بسیار مفید است
ناگفته نماند که مصرف ارده به دلیل طبع گرم آن، در بیماران ام اس درصورت عدم آلرژی به آن نیز مفید استعلاوه بر خواص درمانی ارده که در بالا ذکر شد، گفتنی است که ارده در پیشگیری بیماری‌های قلبی، عروقی نیز بسیار سودمند استد



خواص کنجد


اگر  ارزش غذایی کنجد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم، درخواهیم یافت که دانه‌های کنجد شامل ۲۵ درصد پروتئین بوده و نیز دارای ۵۰ درصد چربی است به همین دلیل در صنایع غذایی،از کنجد به عنوان فراورده ای سرشار از پروتئین با ارزش غذایی بسیار بالا، یاد شده است.
لازم به ذکر است که هر یک قاشق غذاخوری از کنجد که فرد میل می‌کند، میزان چهارده درصد از کلسیم مورد نیاز فرد را تامین میکند، اگر فرد حدود پنجاه گرم کنجد مصرف کند 25 درصد اسید فولیک بدنش را تامین کرده است.
علاوه‌بر آن، این ماده غذایی پرخاصیت، فراورده‌ای سودمند جهت جذب آهن و کلسیم در بدن میباشد
کنجد به دلیل دارا بودن خاصیت گیاهی آن، جهت رفع خستگی به وفور از آن استفاده می‌شود و درپی ان برای افرادی که دچار کم خونی و یا عدم آهن کافی در بدن هستند، نقش بسزایی در تامین عناصر ناکافی در بدن دارد.
ازسوی دیگر افرادی ک تمایلی به نوشیدن شیر نداشته و یا بطور کلی شیر با مزاج آنها سازگاری ندارد، می‌توانند مصرف کنجد را جایگزین شیر کنند. چراکه کنجد می تواند تا حد بسیار بالایی کلسیم، روی و آهن را در بدن فرد تامین کرده و درواقع به نوعی جبران کننده مواد معدنی در بدن انسان است


پیشنهاد میکنیم مقاله های زیر را هم مطالعه کنید:

بهترین روش شرایط نگهداری و میزان مصرف ارده

با انواع فراورده های ارده و خواص آن آشنا شوید