محصولات کنجدی ترنگ اردکان
لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...
استاندارد بهداشتی روغن کنجد
استاندارد کنجد درباره ویژگی ها و روش های
آزمون، نخستین بار در سال 1336 تدوین شد.این استاندارد بر اساس پیشنهاد های بررسی شده و تایید توسط کمیسیون های مربوطه،برای اولین بار مورد تجدید نظر قرار گرفت و در یکهزار و سیصد و بیست و هفتمین اجالس کمیته ملی استاندارد خوراک و فراورده های کشاورزی تصویب شد.برای حفظ هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع غذایی، استاندارد های ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و یا تکمیل این اسناد ها ارائه شود،در هنگام تجدید نظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت.بنابراین همواره از آخرین تجدید نظر آن ها استفاده کرد . این استاندارد جایگزین رون خام کنجد ،استاندارد ملی ایران شماره 8636 سال 1389 است.
حال طبق این استاندارد ها ویژگی های روغن خام کنجد،مطابق با بند های زیر است:
1- ویژگی های شناسایی
ترکیب اسید های چرب روغن خام کنجد باید طبق جدول زیر باشد:
2- ویژگی های کیفی
:ویژگی های کیفی روغن خام کنجد ، باید مطابق با جدول زیر باشد3- افزودنی ها
هیچ گونه افزودنی نباید به روغن خام کنجد اضافه گردد.
4- آلاینده ها
حد مجاز آلاینده ها در روغن خام کنجد،باید مطابق با جدول زیر باشد:
5- مانده آفت کش:
مانده آفت کش در روغن خام کنجد باید مطابق با استاندارد ملی ایران شماره 13119 آفت کش ها (مرز بیشینه مانده آفت کش ها) دانه های روغنی باشد.
6- نمونه برداری:
نمونه برداری از فراورده ، باید مطابق با استاندارد ملی ایران شماره 493 انجام شود.
نکته: -در مورد روغن خام کنجد باید به گونه ای باشد که نمونه بیانگر کل محموله باشد.
7- حمل و نقل
حمل و نقل روغن خام به صورت های مختلف از جمله مخازن فلکسی تانک انجام می شود.
نکته :چنانچه در بارگیری قبلی روغن خوراکی حمل شده باشد،نیاز به هر بار شستشو ندارد و در صورت لزوم باید شسته شود.
اما اگر از مخازنی استفاده شود که در بارگیی های قبل برای حمل و نقل موادی به جز روغن های خوراکی مورد استفاده قار گرفته شده باشند،باید دارای شرایط زیر باشند:
1- باید قبل از هر بارگیری به خوبی با مواد پاک کننده شسته شوند و دارای گواهی منی بر انجام شستشوی مخزن باشند
2- جنس داخل مخزن ترجیحا فولاد ضد زنگ باشد در صورتی که از جنس فولاد نرم باشد دارای پوشش ایمن ای تماس با ماده غذایی (مانند اپوکسی رزین ها)باشد.
3- سه محموله قبل مخزن حمل و نقل روغن خام بادام زمینی نباید جز مواد مشروحه مطابق پیوست اطلاعاتی باشد.
در این مقاله سعی بر این شد که استاندارد ها و ویژگی های روغن کنجد به طور مختصر بیان شود،امیدواریم اطلاعات مفیدی را در اختیار شما گذاشته باشیم.
پیشنهاد میکنیم از مقاله های زیر دیدن فرمایید:
همه چیز درباره حلوا ارده -خصوصیت حلوا ارده مرغوب و مضرات و شرایط نگهداری آن
تعداد نظرات : 0