لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

خواص کنجد خام و کنجد بوداده

کنجد یک دانه روغنی مغذی است که سرشار از پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم و سایر مواد مغذی ضروری است. این دانه در سراسر جهان به صورت خام یا بو داده مصرف می شود.


کنجد خام یا بو داده ؟


کنجد بو داده نیز مانند کنجد خام دارای خواص بسیاری است اما کنجد بو داده به علت بو داده شدن دارای برخی اثرات منفی مانند تغیر رنگ، تغییر ظاهر و تغییر رنگ می‌باشد.
بو دادن کنجد باعث ایجاد واکنش قهوه ای شدن غیر آنزیمی می شود. این واکنش می تواند خواص آنتی اکسیدانی کنجد را از بین ببرد و قابلیت هضم پروتئین آن را کاهش دهد و حتی موجب شود تا اسیدهای آمینه ضروری آن را از بین رود. در نتیجه، ارزش غذایی کنجد بو داده نسبت به کنجد خام کاهش می یابد.
در نتیجه کنجد بو داده ممکن است به علت حرارت برخی از خواص خود را از دست داده، پس در جواب سوالمان می‌توانیم کنجد خام را انتخاب کنیم.


خواص کنجد


کنجد دارای طیف وسیعی از خواص طبیعی است که برای سلامتی مفید هستند. برخی از این خواص عبارتند از:
تقویت سلامت قلب: کنجد منبع خوبی از فیبر، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا 3 است. این مواد مغذی می توانند به کاهش کلسترول بد خون، کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کنند.
بهبود سلامت استخوان ها: کنجد منبع خوبی از کلسیم است. کلسیم برای سلامت استخوان ها ضروری است و می تواند به کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان کمک کند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان: کنجد حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که می توانند به محافظت از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک کنند. این امر می تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کمک کند.
بهبود سلامت پوست و مو: کنجد حاوی مواد مغذی ضروری برای سلامت پوست و مو است. این مواد مغذی می توانند به بهبود ظاهر پوست و مو کمک کنند.

کاهش کلسترول LDL: یک مطالعه نشان داد که مصرف کنجد به مدت 12 هفته، کلسترول LDL را در افراد مبتلا به کلسترول بالا به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

کاهش قند خون: مطالعه ای دیگر نشان داده که مصرف داده به مدت 12 هفته، قند خون ناشتا را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

افزایش قدرت استخوان‌ها: همچنین مصرف کنجد به مدت 12 هفته، تراکم استخوان را در زنان یائسه به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.



کنجد را چگونه مصرف کنیم

کنجد چنانچه گفته شد یکی از دانه های گیاهی بسیار مغذی است که مصرف آن به اشکال گوناگون می تواند مورد استفاده قرار گیرد. فراورده های کنجدی شامل ارده، کرم کنجد، حلوا ارده، روغن کنجد و غیره هستند. تحقیقات نشان داده است که برای بهره بردن از خواص دانه کنجد باید آن را بجوید و یا به صورت روغن و ارده مصرف کنید. دانه کنجد را میتوانید بر روی انواع سالاد و غذا ها بریزید و میل کنید. شما میتوانید با ریختن آن بر روی سالاد و مصرف مقداری روغن کنجد به همراه آب لیموی تازه یک سالاد سالم و مقوی میل کنید.

برای خرید روغن کنجد کلیک کنید

برای افرادی که معده آنها ضعیف است توصیه میشود که کنجد را به همراه مقداری عسل مصرف کنند.


سخن پایانی


در این مقاله درمورد خواص کنجد و کنجد بو داده مطالبی را بیان کردیم. امیدواریم که این مطلب مورد توجه و مطالعه شما عزیزان قرار گرفته باشد. خواهشمندیم نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه تمامی مقالات منتشر شده از وب سایت فراورده های کنجدی ترنگ با ما درمیان بگذارید تا با بهره مند شدن از آنها بتوانیم خدمات و مطالب بهتری را خدمت شما همراهان عزیز ارائه نماییم.

تعداد نظرات : 0