لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

آشنایی با خواص درمانی و غذایی ارده

ارده نوعی ماده غذایی است که از کوبیده شدن و آسیب کردن کنجد، حاصل می شود معمولا ارده را به عنوان یک غذای کامل برای وعده صبحانه یا عصرانه میل می‌کنند.
ارده، ماده غذایی صد در صد خالص و طبیعی بوده و عاری ازهرگونه مواد شیمیایی و افزودنی است.تنها ماده اصلی بکار رفته در ارده، دانه های کنجد است به این صورت که کنجد نرم را کوبیده و بدون آنکه روغنش را جدا کرده باشند، از آن شیره‌ای بنام ارده تولید می‌شود.
ارده در صنایع غذایی به عنوان غذایی کامل و سودمند، شناخته شده است، اغلب افراد با حلوا ارده به خوبی آشنا هستند اما معمولا اطلاعات کافی درباره ی ارده و خواص کنجد ندارند.

کنجد در مناطقی از ایران مانند خوزستان، بلوچستان، اصفهان و یزد کشت می شود.کنجد دارای خواص بسیار متنوع و سودمندی است که در ادامه به شرح برخی ویژگی‌های آن می‌پردازیم.


ارده معمولا به دو روش مصرف می شود: یک روش به این صورت است که ارده را به تنهایی و به صورت خالص مصرف کنید بدون هیچ گونه افزودنی و اما روش دیگر این است که ارده را همراه با شیرین کننده ای مانند عسل؛ شیره انگور و .... مصرف کنید.معمولا ارده به دلیل طعم خاص و بدون مزه ای که دارد، به روش دوم مصرف میشود.


فواید ارده، محصولی از دانه های کنجد در یک نگاه


 به دلیل خاصیت گرم کنجد، مصرف آن برای افراد سرد مزاج بسیار توصیه شده است.
 ارده فراورده ای جهت کاهش کلسترول خون و بهبود کم خونی
 جلوگیری از پوکی استخوان، استحکام مفاصل، استخوان و دندان‌ها
 پیش گیری از بیماری‌های قلبی
 تامین مواد معدنی و مورد نیاز بدن ازجمله: کلسیم، آهن، روی، مس، منیزیم، فسفر
 تقویت حافظه
 درمان بیماری‌های رحم
 درمان التهاب و دردهای عضلانی بصورت موضعی



خواص غذایی ارده



 ارده دارای طبع گرم بوده و بسیار انرژی زاست از این جهت اغلب آن را در فصل زمستان استفاده می‌کنند.
 همچنین افرادی که به چاق شدن دارند، می توانند از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند.
 ارده در تقویت قوای جنسی بسیار موثر بوده و بدین جهت علاوه بر خاصیت غذایی، دارای خاصیت درمانی نیز می باشد.
 ارده را به دلیل خاصیت انرژی‌زا می توان در وعده‌های صبحانه مصرف کرد، استفاده از ارده به عنوان صبحانه علاوه بر بزرگسالان برای کودکان نیز توصیه می شود.
 همچنین خرید ارده و مصرف آن برای تقویت حافظه کودکان از سوی پزشکان و کارشناسان صنایع غذایی، سفارش شده است.



خواص درمانی ارده



  اگر خواص ارده را از جهت طب سنتی بررسی کنیم، به نتایج سودمندی دست می‌یابیم.
 ازنظر طب سنتی، ارده قابلیت برطرف کردن ورم‌های عضلانی را داشته و حتی دمل‌ها را نیز از بین می‌برد.
 خوردن ارده خالص باعث دیر هضمی و بی اشتهایی می‌شود، درنتیجه توصیه شده که آن را با عسل و سرکه مخلوط کرده و سپس صرف شود.
 علاوه بر آن از نظر طب سنتی گفته شده که ارده به عنوان مسکن درد و جهت پماد مالیدنی بر موضع درد نیز بکار می‌رو .
 استفاده از ارده، جهت درمان بیماری‌های رحم، کرختی، کاهش فشار خون بالا، بیماران فلج و ناتوان، یبوست، نرم شدن سینه، درمان کلسترول خون،
 درمان کم‌خونی، یبوست، جلوگیری از پوکی استخوان، برطرف کننده ورم مفاصل، جلوگیری از سرفه‌های شدید و بیماری هایی از این قبیل نیز توصیه شده است.


کلام آخر:


در این مقاله به بررسی خواص ارده پرداختیم و همچنین برخی از مزایای درمانی آن را برشمردیم.
امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و با نظرات خود ما را در راستای بالا بردن کیفیت مقالات انتشار یافته از وبسایت ترنگ یاری نمائید.
برای مطالعه مطالب بیشتر به وبسایت ترنگ مراجعه کنید.


پیشنهاد میکنیم از مقاله طرز تهیه خوراک گوشت با سس شیره انگور دیدن کنید.