لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...

استفاده از ارده و فراورده های کنجدی در پیشگیری از آلزایمر


آلزایمر نوعي بیماری مغزی پیشرونده مي باشد که به طور معمول در دوران پیری ایجاد می شود. این بیماری که اغلب بعد از 63 سالگي بروز مي نماید، حافظه گذشته دور، نسبتا سالم مانده ولي حافظه ودایع جدید شدیدا آسیب مي بیند
علایم آلزایمر با اختلال در حافظه شروع مي شود و در نهایت به اختلالات شدید شناختي مي انجامد، به طوری که در انتها سبب. کار افتادگی و وابستگی کامل فرد مبتلا مي شود

بیماری آلزایمر ناشی از اختلال عملکرد سلول های مغذی میباشد. یکی از مواردی که باعث بروز این بیماری و تشدید آن میشود رژیم غذایی نا مناسب مییاشد مصرف مداوم ارده حلواارده و روغن کنجد باعث عملکرد بهتر مغز در برخورد با این بیماری میشود، هر چقدر عملکرد مغز درست و دقیق باشد امکان بروز آلزایمر کمتر میشود.
قبل از آن که بخواهیم تاثیر مصرف روغن کنجد، ارده و حلواارده بر پیشگیری از بروز آلزایمر را بیان کنیم ابتدا به بررسی چگونگی بروز این بیماری میپردازیم

چگونه بیماری آلزایمر شکل میگیرد؟

در بیماری آلزایمر، سلول های مغزی شروع به کوچک شدن و نابودی می کنند. بدن تلاش می کند این پروسه را با تولید پروتئینی به نام آمیلوئید متوقف کند. ولی ذخایر آمیلوئید که در مغز ایجاد می شود موجب وخامت بیشتر آن می شود. این ذخایر آمیلوئید به عنوان "پلاک ها" نامیده می شود و باعث می شود که سلول های مغزی "انباشته" شوند و به نوبه ی خود منجر به تغییر ساختار مغز و باعث مرگ سلول های مغزی شود. تشکیل پلاک ها همچنین از تولید برخی مواد شیمیایی مغزی جلوگیری می کند با گذشت زمان، از دست دادن سلولهای مغزی باعث می شود که مغز کوچک شود و بیماری آلزایمر پدید آید.

تاثیر حلواارده بر عملکرد مغزتاثیر مصرف حلواارده و ارده در تقویت حافظه افراد


1- دانه های کنجد موجود در ارده و حلواارده عمدتا سرشار از کربوهیدرات هستند، کربوهیدرات ارده و حلواارده باعث جذب مواد مغذی و هضم سریع آن میشود در نهایت موجب میشود گلوکز و سایر قندهای ساده جذب بدن شود گلوکز غذای اصلی سلول های مغزی میباشد و مصرف آن به مراتب سوخت لازم را برای عملکرد صحیح سلول های مغز ایجاد میکند.
آنچه که مغز برای حیات خود نیاز دارد یک جریان ثابت از گلوکز است. ارده و حلواارده به دلیل سرشار بودن از دانه های کنجد میتواند یک عنصر اساسی جهت حفاظت از سلول های مغذی باشند.


2- حلواارده و ارده یكي از بهترین منابع غذایي اسید های چرب غیر اشباع شامل اسید اولئیك(43%)، اسید لینولئیک (43%)، اسید پالمیتیک(9%) و اسیدهای استئاریک(4%)میباشند
همچنین اسیدهای چرب غیر اشباع موجود در دانه های کنجد حلواارده و ارده با کاهش کلسترول باعث افزایش غشاء سلول های مغزی بویژه در نواحی هیپوکامپي که از نواحي مهم و شرکت کننده در فرآیند یادگیری فضایي است، مي شود و احتمالا از این طریق مي تواند اثر تعدیلي روی فرآیند یادگیری داشته باشد

3- دانه های کنجد موجود در حلواارده غنی از چربی های مفید بدن میباشد. ویتامین E چربی موجود درحلواارده و ارده یک عنصر اساسی برای سلامت مغز میباشد. به طور کلی مغز از چربی های ساختاری برای ارتباط بین سلول های بدن استفاده میکند و به همین علت مصرف حلواارده و ارده میتواند به مغز در این مورد کمک کند

تاثیر مصرف ارده بر آلزایمر

 در کل با توجه به ساختار دانه های کنجد میتوان متصور بود ک استفاده صحیح از فراورده های کنجدی در رژیم غذایی میتواند تاثیر قابل توجهی بر روی مغز و تقویت سلول های آن داشته باشد 

جالب است بدانید مغز انسان تنها 2 درصد از وزن متوسط بدن را تشکیل میدهد اما 20 درصد انرژی تولید میکند. رسیدن سوخت و مواد مغذی به سلول های مغزی لازمه داشتن یک مغز سالم میباشد.


فراورده های کنجدی همانند روغن کنجد، ارده و حلواارده به دلیل داشتن ماده اصلی و فوق العاده موثر کنجد علاوه بر تاثیر بر عملکرد مغزی و پیشگیری از آلزایمر، خواص بسیاری را شامل میشوند از جمله کاهش فشارخون، جلوگیری از بیماری های قلبی، مراقبت از پوست و مو و زیبایی و.....
پیشنهاد میکنیم مقاله های زیر را مطالعه کنید..
معجزه ای به نام روغن کنجد-خواص غذایی و درمانی آن

همه چیز درباره ارده و خواص آن