محصولات کنجدی ترنگ اردکان
لطفاً چند لحظه صبر نمایید ...
تاثیر مصرف ارده بر افراد باردار ، افراد مبتلا به بیماری های گوارشی و افراد دیابتی
ارده شاید خیلی خوش طعم نباشه یا به مزاج خیلیا خوش نیاد ولی خواصی داره که نمیشه به سادگی از کنار اونا رد شد.
همانطور که در مقاله قبلی بیان شد ارده دارای خواص درمانی بسزایی میباشد اما تاثیر ارده بر سه گروه افراد باردار و افراد مبتلا به بیماری های گوارشی و افراد دیابتی چنان حائز اهمیت است که در این مقاله به بررسی آن میردازیم
تاثیر مصرف ارده بر افراد باردار
یکیاز مواد معدنی حیاتی در بدن انسان به خصوص در مادران باردار که میتوان به آن اشاره کرد، کلسیم است. بههمین دلیل ارده با توجه به تامین کلسیم در بدن برای خانمهای باردار و یا شیرده نیز بسیار توصیه شده است.ارده با توجه به تامین کلسیم در بدن مادر باردار، نقش بسزایی در ضریب هوشی جنین و تقویت حافظه او میگذارد. درنتیجه مصرف ارده برای افراد باردار، کمک شایان توجهی به رشد فکری و مغزی جنین می کند.بایستی به این نکته توجه کنیم که در دوره سه ماهه آخر بارداری، مصرف کلسیم در بدن مادر و رشد جنین، به دلیل تکامل سیستم مغزی و عصبی جنین افزایش مییابد. ازسوی دیگر ارده به عنوان فراوردهای غنی در تامین منگنز، مس، آهن، روی، فسفر و منیزیم بر افراد باردار و همچنین در رشد جنین نقش بسیار ویژهای دارد. افراد بارداری که دچار کم خونی هستند و یا از فقر آهن در رنجند، میتوانند از ارده به عنوان یک مکمل غذایی غنی در مصرف روزانه سبد غذایی خود گنجانده و استفاده کنند. ناگفته نماند که ارده به دلیل خواص آنتی اکسیدان که در کنجد موجود است، در تقویت سیستم ایمنی خانم باردار و جنین نیز نقش عمدهای دارد
تاثیر مصرف ارده بر افراد مبتلا به بیماریهای معده و گوارش
همانطور که از پیش گفته شد، ارده دارای خاصیت گرمایی است و به همین جهت در بهبود بیماریهای گوارشی میتواند موثر واقع شود. اما حائز اهمیت است که مصرف ارده بصورت خالص نمیتواند درمان کننده ناراحتی های معده باشد. اما به دلیل طبع گرم آن مشخصا در بیماریهای مرتبط با آن مانند دل درد موثر است و به دلیل آنتی اکسیدان واقع در ارده میتواند به عنوان عاملی جهت پیشگیری از ناراحتیهای معده و گوارشی بکار رود
ازسوی دیگر کارشناسان صنایع غذایی، به مصرف ارده با شیره انگور ویژه افرادی که دچار بیماریهای معده و یا ناراحتی گوارشی هستند، به عنوان پاک کنندهای قوی جهت ازبین بردن بقایای غذا در معده، توصیه کردهاند علاوه بر آن مصرف شیره انگور به عنوان منبع خونرسانی مفید و بهبود کبد چرب نیز سفارش شده است
تاثیر مصرف ارده بر افراد دیابتی
توصیه شده که افراد دیابتی نبایستی ارده مصرف کنند.اما از آنجایی که ارده انرژیزا بوده و شامل سطح بالایی از کالری است، افراد به هنگام مصرف آن بایستی حتما روزانه حرکات ورزشی، پیاده روی و بطورکلی تحرک را در برنامه زندگی روزانه اشان بگنجانند. افراد دیابتی به دلیل داشتن انسولین بالا، نباید از ارده بالاخص با شیره استفاده کنند و همانطورکه میدانید خوردن ارده خالص نیز باعث دیرهضمی و بیاشتهایی میشود. درواقع به دلیل عملکرد انسولین، بهتر آن است که ارده مصرف نشود ناگفته نماند کنجد به تنهایی میتواند فراورده غنی غذایی برای این دسته از افراد جهت تامین کلسیم، آهن، منیزیم، روی، مس و دیگر مواد معدنی به شمار رود. کنجد را نیز می توان حتی در پخت و پز جهت ته دیگ و در غذاهایی مانند حلیم که شیرین شدن آن دست خود فرد است، مصرف کرد. همچنین مخلوط کنجد با ماست ازجمله پیش غذای محبوب ایرانی نیز به شمار میرود
امیدواریم از این مقاله استفاده لازم برده باشید، لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید
پیشنهاد میکنیم از مقاله های زیر دیدن فرمایید:
معجزه ای به نام روغن کنجد-خواص غذایی و درمانی آن
همه چیز درباره حلوا ارده -خصوصیت حلوا ارده مرغوب و مضرات و شرایط نگهداری آن
تعداد نظرات : 0